Zoeken naar iris bollen planten

 
iris bollen planten
Irisbollen planten instructies.
De bollen zien eruit als kleine puntige uien; plant met de punt naar boven. Plant uw Irissen op een plek waar zij de volle zon ontvangen. Water na het planten uw Irisbollen goed in en doorweek het hele perk grondig. Klimaat afhankelijke groei. In warmere klimaten zal Irisblad zich ontwikkelen in het najaar, zal de plant uitgroeien in de winter en zullen er in het voorjaar bloemen verschijnen. In koudere gebieden zullen uitgroei en bloemen uitblijven totdat de winterkou is verdwenen en zal de plant zich ontwikkelen in het voorjaar. Snijd Iris voor uw boeket.
Hollandse iris Iris hollandica MijnTuin.org.
Plant toevoegen aan mijn tuin. Latijnse naam: Iris hollandica. Bloeien begin Mei tot eind Jun. Planten begin Sep tot mid Dec. Rooien eind Jun tot eind Jul. Hollandse boliris: deze bollen onder de grond blijven vaak klein en bloeien meestal vroeg in het voorjaar met opvallende grote en fraaie bloemen.
Iris voorjaarsbloeiende bloembol Allesoverbloembollen.
De Japanse lis Iris ensata, Engelse iris Iris latifolia en Gele lis Iris pseudacorus geven juist de voorkeur aan een vochtige standplaats. Voor perken en borders zijn baardirissen, Hollandse en Engelse irissen geschikt. Aan de oever van de tuinvijver of in een vochtig gazon voelen gele lissen, Japanse, Siberische en Engelse irissen zich thuis. Voor de rotstuin en droge borders komen lage bol en baardirissen in aanmerking. Woelratten vreten graag irisbollen. Als bescherming tegen deze vraatzuchtige knaagdieren kunt u de plantgaten bekleden met fijnmazig gaas, of de bollen in speciale mandjes van ijzergaas planten.
Bloembollen planten Schema plant bloeitijden.
Na de bloei kun je de bollen alsnog buiten planten, met een grote kans dat ze later nog een keer zullen gaan bloeien. Vrijwel alle bloembollen houden van zo veel mogelijk zon. Ze bloeien dan niet alleen beter, je krijgt ook meer bloemen.
Irissen: soorten, eigenschappen, tips en weetjes over baardirissen, siberische lis, gele lis, zwaardlis.
bollen en knollen. Product in de kijker. For Insect tegen buxusmotrupsen 300ml. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ontvang gratis tuintips. DCM: producten in de webshop. Iris pseudacorus Variegata. Nieuw assortiment planten BESTE PRIJS EN KWALITEIT. Kies dan voor FELCO!
Irisbollen planten.
Irissen bloeien van mei tot juni, u zult de bollen dus in het vroege voorjaar al moeten gaan planten. Voordat u de bollen gaat planten moet u een geul graven van ongeveer tien centimeter diep. Houd altijd een afstand van zestig centimeter aan tussen twee bloembollen in.
Plant van de Maand Iris op vasteplant.be.
Naast de iris in de vorm van bloembollen die wij hier niet zullen bespreken zijn er ruim 200 soorten die tot de vaste planten worden gerekend. Ons artikel gaat voornamelijk over de wortelstokirissen. Dit zijn rechtopstaande planten met rhizomen en soms dikke vlezige opslagwortels.

Contacteer ons